Balayı İçin Tatil Öneriler

Evlenen her çiftin balayı için tatil yeri bulma sorunu hep kafalarını kurcalar. Pek çok zaman insanlar ya paralarını kaptırmak istemezler, ya da gittikleri yerden en iyi şekilde verim alıp gönüllerince eğlenmek isterler. Peki, hangi tatil yeri balayı için en iyi keyif veren yerdir Hangi yerde daha ucuz konaklanır İşte yeni evlenen çiftler için hazırlanmış en iyi balayı tatil yerleri!

Yurt Dışında Bulun Balayı Yerleri:

1- Koh Samui: Pek çok insan tarafından “Güler yüzlü insanların baş ülkesi.” olarak tanımlanan bu yer Tayland Körfezinin güneyinde bulunuyor. Mu Ko Samui adalarına bağlı olarak “Cennet Adası” adıyla bilinip kendi kendisini yöneten bir adadır. Tayland’ın en büyük adası olan Phuket adasından sonraki en büyük adanın nüfusu 62 bin kişiden fazladır. Ayrıca bu ada Hindistan cevizi ağları ve mercan refisleri ile meşhur olarak bilinir.

2- Seyşeller: Gözde tropik adalardan biri olarak bilinen bu yer Hint Okyanusun’da bulunuyor. Ana ada Mahé etrafına toplanmış 100’den fazla tropik adadan oluşuyor. 94 binden fazla nüfusa sahip bu yerin başkenti Victoria.

3-Santorini: Yunanistan’da bulunan bu ada 76,19 km² boyutunda bir alana sahip. Ege Denizi’nde olan bu ada ayrıca bir volkanik ada olma özelliğine sahip. Akdeniz ve ılıman iklimde olan bu ada 14 binden fazla nüfusa sahip.

4-Venedik: İtalya’da bir şehir olarak bulunan biri birerine köprüler ile bağlanıp, kanallar ile ayrılmış olup içerisinde 118 ada bulundurmaktadır. Venezia ilinde bulunun bu yer sıcak ve ılıman iklime sahip olup 2014’te yapılan sayımlara göre 264 binden fazla nüfusa sahiptir.

 Türkiye’de Bulunan Balayı Yerleri:

1- Göcek: Muğla’da Toros Dağları’nın bittiği yerde başlamış olan bir yerdir. Fethiye’ye bağlı olup Fethiye’den 15 dakika uzaklıktadır. Rakım 5 m olarak bilinir.

2- Olimpos: Eski antik kent olan Likya yani Olimpos, Antalya’ya 85,7 km uzaklıktadır. Caretta Caretta kaplumbağalarının yavrulama alanıdır. Konaklama olarak ise ağaç evleri oldukça ünlüdür.

3- Kapadokya: 60 milyon yıl önce yanardağların püskürttüğü lav küllerinin oluşturduğu yumuşak tabakaların doğal afetler sonucu aşınarak ortaya çıkan bölgedir. 1985’te UNESCO dünya mirası listesine girmiştir.